Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πώς λειτουργεί o Ραβδοσκόπος

Πώς λειτουργεί o Ραβδοσκόπος



Πώς λειτουργεί o Ραβδοσκόπος

Η Ραβδοσκοπία είναι μία επιστήμη η οποία ασχολείται μ’ έρευνες, ανακαλύψεις και διαισθήσεις διαφόρων ακτινοβολιών και επιδράσεων τις οποίες δε μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι. Πρόκειται για φυσικές ακτινοβολίες, δηλαδή γεωπαθητικές (υπόγεια νερά, κοίτασμα ορυκτών κτλ) και τεχνικές ακτινοβολίες οι οποίες προέρχονται από διάφορα αντικείμενα δημιουργημένα από τον άνθρωπο σχήματα κτισμάτων, σύμβολα, φυλακτά, μαγνητικές κι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.

Η ραβδοσκοπία είναι μια τεχνική που χρησιμεύει στην ανακάλυψη υπογείων πηγών νερού ή μεταλλευτικών κοιτασμάτων. Με απλά σύνεργα (μία ή δύο ξύλινες ή μεταλλικές ράβδους ή ένα εκκρεμές), άτομα με ανεπτυγμένες ραδιαισθαντικές ικανότητες εντοπίζουν με ακρίβεια υπόγεια ύδατα ή μεταλλικά αντικείμενα και μεταλλεύματα. 


Ο Ηρόδοτος, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα, είναι ο πρώτος που αναφέρει τη ραβδοσκοπία στη Σκυθία. Τον 16ο αι. ο Λούθηρος την χαρακτηρίζει «διαβολική», ενώ ο σύγχρονός του Γερμανός Georgius Agricola, συγγραφέας του έργου De re metallica, προσπαθεί να εξηγήσει την τεχνική της ραβδοσκοπίας, αλλά δέχεται τα πυρά της εκκλησίας.
 
Η Ελισάβετ Α´ της Αγγλίας, κατανοώντας τη σημασία που είχε για την αγγλική οικονομία η αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου, καλεί ειδικούς ραβδοσκόπους από τη Γερμανία για να ερευνήσουν τα βρετανικά εδάφη. Το 1693, ο Γάλλος αββάς του Vallemon, Pierre le Lorrain, κυκλοφορεί ένα βιβλίο με τον «σκανδαλιστικό» τίτλο Physique Occulte (Απόκρυφη Φυσική), το οποίο απαγορεύτηκε μεν από την εκκλησία, έγινε δε best seller της εποχής του. 

Η ραβδοσκοπία έχει παράδοση πολλών χιλιάδων ετών. Η άσκηση της ήταν σύνηθες φαινόμενο σε διάφορες ομάδες, φυλές και κουλτούρες σε όλες τις ιστορικές περιόδους.
Αν και δεν είχε αναγνωριστεί ως επαγγελματική ιδιότητα, ιερείς, δάσκαλοι και άλλοι λόγιοι εφάρμοζαν αυτήν την τέχνη, ήδη από την προϊστορική εποχή, διαγράφοντας την πορεία της μέσα στους αιώνες. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός τρόπος μέτρησης της γήινης ακτινοβολίας και των ενεργειακών δικτύων σε ιδιωτικούς, επαγγελματικούς, θρησκευτικούς και λοιπούς χώρους

Η ραδιαισθησία είναι μια τέχνη ή τεχνική ανίχνευσης και μέτρησης με βάση τις ‘υπερφυσικές’ αισθήσεις του ανθρώπου. Τούτο δεν είναι τίποτα το μαγικό ή περίεργο αλλά απλώς πέρα από τις γνωστές πέντε αισθήσεις που χρησιμοποιούνται από όλους τους ανθρώπους που κατέχουν ένα πλήρες φυσικό σώμα, χωρίς βλάβες στα αισθητήρια όργανα. Πρόκειται για πανάρχαια τέχνη που χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν σε όλους τους πολιτισμούς όλων των ιστορικών περιόδων. Αυτό έχει αποδειχτεί από ευρήματα, ζωγραφικές απεικονίσεις και αναφορές γραπτές, οι οποίες συνήθως δείχνουν ή κάνουν λόγο για ένα από τα βασικά εργαλεία, τη ράβδο

Για να χρησιμοποιηθεί η τέχνη αυτή, το άτομο πρέπει να έχει συγκεκριμένο επίπεδο δόνησης και αντίστοιχη ευαισθησία. Στις ημέρες μας αυτό ισχύει πλέον για πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, μια και η γενική άνοδος των συχνοτήτων έχει ‘ξεκλειδώσει’ σε πολλούς αυτό το χάρισμα. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως ο καθένας που έχει το χάρισμα αυτό θα μπορέσει να κάνει και ορθές μετρήσεις!

Η ραδιαισθησία μπορεί να εξασκηθεί με το γνωστό σε όλους εκκρεμές, μια ράβδο, το ραδιαισθητήρα αλλά ακόμα και με το ίδιο το χέρι. Εδώ ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει ένα για εκείνον κατάλληλο εργαλείο, καταρχήν το είδος (π.χ. ‘ράβδο’) και στη συνέχεια τον τύπο (π.χ. ‘διπλή κεραία’), το μέγεθος, υλικό (π.χ. ορείχαλκο) κ.λπ., ώστε να του ταιριάζει και να νιώθει καλά με αυτό. Είναι σημαντικό να μας αρέσει το εργαλείο μας και να είναι καλοφτιαγμένο από άριστα υλικά. Αυτό θα βοηθήσει να δώσει πιο καθαρές μετρήσεις περισσότερο απ’ ό,τι αντιλαμβάνεται υπόψη συνήθως!

ΝΑΙ, η ραδιαισθησία είναι ένας απλός και σχετικά εύκολος τρόπος να μάθουμε πράγματα που δεν είναι αντιληπτά με τις 5 βασικές μας αισθήσεις. Αλλά όπως ισχύει σε όλους τους τομείς της γήινής μας υπόστασης, και εδώ απαιτείται αρκετή πρακτική ενασχόληση, αφοσίωση, θέληση για πρόοδο και πνευματική εργασία για να γίνουμε καθαροί διοχετευτές και κανάλια των όποιων πληροφοριών θέλουμε να λάβουμε. Σας ενθαρρύνω λοιπόν να προχωρήσετε άφοβα στην τέχνη της ραδιαισθησίας αλλά να έχετε πάντα κατά νου τη γενική σας πρόοδο που μέσα από το μονοπάτι της αυτογνωσίας και ιδιαίτερα το μονοπάτι της σύνθεσης επιταχύνεται ραγδαία.


Manual – οδηγίες χρήσης    

Το σημαντικότερο σημείο της λειτουργιάς ενός ραβδοσκοπικού οργάνου είναι η στάση του χειριστού και ο τρόπος  που κρατά τις βέργες  , πρέπει να στεκόμαστε  χαλαροί και με τα πόδια μας  ελαφρά απομακρυσμένα , τα μπράτσα πρέπει να είναι κολλημένα στον κορμό αλλά όχι πολύ δυνατά και δεν εξασκούμε μεγάλη πίεση στις βέργες  από τον καρπό και τις αφήνουμε να ισορροπήσουν ελεύθερες στα χέρια μας .

Οι βέργες κρατιούνται σταθερά και ισορροπούνται στο ύψος του στήθους χαλαρά  εμπρός από τον χειριστή με κατεύθυνση μπροστά  και παράλληλα αναμεταξύ τους σε απόσταση  20 – 45 εκατοστά. Ο κάθε χειρίστης  πρέπει να ανακαλύψει την απόσταση που του ταιριάζει  καλλίτερα , αυτό θα φανερωθεί  με την μέθοδο προσπάθειας και σφάλματος .

Το μεγαλύτερο μυστικό είναι εξασκηθούμε έτσι ώστε οι βέργες να μην γυρίζουν τρελά , όταν μάθουμε να τις ισορροπούμε σταθεροί πρέπει να μάθουμε να βαδίζουμε κρατώντας αυτές .
Για να το πετύχουμε  αυτό πρέπει τα βήματα μας να είναι αργά και μετρημένα , δηλαδή  να καλύπτουμε την ίδια απόσταση  στο κάθε βήμα μας , διαφορετικά οι βέργες θα χάσουν την ισορροπία τους .

Αυτό μπορεί να συμβεί και όταν ρίχνουμε τον ένα ώμο μας , πρέπει να κρατάμε τους ώμους μας στο ίδιο ύψος  αφού το καταφέρουμε αυτό αρχίζουμε τα πειράματα με ένα πολύτιμο μέταλλο το όποιο το τοποθετούμε εμείς οι ίδιοι πάνω στο έδαφος και παρατηρούμε την αντίδραση των βεργών , στην συνέχεια βάζουμε κάποιον να μας κρύψει ένα αντικείμενο ώστε να δούμε και σε αυτή την περίπτωση την αντίδραση των βεργών.

Θυμηθείτε ότι ένας χαλαρωμένος  και ξεκούραστος χειρίστης  θα λειτουργεί  το σύστημα επιτυχεστέρα  από έναν σφιγμένο και καταπονημένο .

Οι βέργες όταν βρουν τον στόχο που επιθυμούμε θα σταυρώσουν μόνες τους  λαμβάνοντας  τις εκπομπές του θαμμένου στόχου . Όταν συμβεί για πρώτη φορά σε εσάς μάθατε να προσδοκάτε επιτυχία .

Ενισχυτής βεργών Γ

  Στις βέργες μπορεί να προστεθεί και ένας ενισχυτής σημάτων  που ο σκοπός του είναι να φανερώνουν στον χρήστη εντονότερα την γραμμή εκπομπής των  θαμμένων αντικειμένων .
Έχουμε κατασκευάσει αυτό το κύκλωμα  που λειτουργεί με μια μπαταρία 9 volt για να ενισχύουμε την βιομαγνητική ενέργεια του δέκτη –χειριστή . Με τον ενισχυτή όλοι οι χειριστές  έχουν την δυνατότητα  επιτυχίας καθώς το σύστημα δεν είναι πλέον βασισμένο  σε ιδιαιτερότητες  ραβδοσκοπικές ικανότητες .

Σύνδεση ενισχυτή με τις βέργες

 Τοποθετούμε τα δυο βύσματα του καλωδίου  του ενισχυτή  στις υποδοχές των βεργών και στην συνέχεια ενώνουμε την  άλλη άκρη στον ενισχυτή  και τον τοποθετούμε στην τσέπη μας , ανά πάσα στιγμή με τον διακόπτη on off τον βάζουμε σε λειτουργιά και μας δείχνει μια φετινή ένδειξη ότι είναι σε λειτουργία και παράλληλα μας δείχνει και την κατάσταση της μπαταριάς .
Κάθε φορά που οι βέργες βρίσκουν ένα στόχο και μας σταυρώνουν ο ενισχυτής κάνει ένα διακριτικό θόρυβο  και ταυτόχρονα νιώθουμε μια μικρή τάση ρεύματος να μας διαπερνά. 

Τρόπος  έρευνα

Παίρνουμε στα χέρια μας τις δυο βέργες Γ συνδεδεμένες με τον ενισχυτή και αρχίζουμε να κάνουμε ημικύκλιους  στην περιοχή που θέλουμε να ερευνήσουμε .

Αν στο χώρο αυτό υπάρχει ένα χρυσό αντικείμενο η βέργες θα στραφούν  και οι δυο προς το αντικείμενο δείχνοντας μας την κατεύθυνση που πρέπει να εξακολουθήσουμε  και  όσο πλησιάζουμε τον στόχο   οι βέργες  θα αρχίσουν να συγκλίνουν  μέχρι να φτάσουμε στο ακριβές σημείο θα  σταυρώσουν η μια με την άλλη  σε σχήμα Χ .

Όταν αυτό συμβεί ελέγχουμε πολλές φορές  για να εξακριβώσουμε αν είναι σταθερό το σήμα που επαναλαμβάνεται , και μετακινούμαστε  κατά 10 – 15 βήματα  για να πάρουμε δυο νοητές  ευθείας του στόχου  έτσι ώστε να τον επικεντρώσουμε . 

Οι βέργες θα τραβούν στο μεγαλύτερο αντικείμενο η σε αυτό που είναι μέσα στην ακτίνα , ένα παράδειγμα είναι : αν ερευνώντας για ένα δοχείο ασημένιων νομισμάτων  και υποθέσουμε ότι υπάρχει  και μια μεγαλύτερη ποσότητα σε μια  κάσα  παρούσα , τότε  οι βέργες θα στραφούν στην κάσα που έχει την μεγαλύτερη ποσότητα  , στην συνέχεια αν απομακρύνετε από την ακτίνα  την κάσα με την μεγαλύτερη ποσότητα τότε οι βέργες θα στραφούν στην μικρότερη ποσότητα του βάζου .

Αν το μεγαλύτερο αντικείμενο είναι πολύ μακρύτερα από το μικρότερο αλλά και τα δυο είναι μέσα στην εμβέλεια των βεργών τότε θα λειτουργήσουν οι βέργες προς το κοντινότερο αντικείμενο .

Οι βέργες πρέπει να σταυρώσουν  εντελώς  και όχι να συγκλίνουν απλά , κατόπιν ακλουθούμε το σήμα του στόχου  έως ότου περάσουμε και αυτές δεν κλείνουν πλέων σε αυτό το σημείο  σε ορισμένους χρήστες  οι βέργες γυρίζουν πίσω.

Για την επικέντρωση  κατευθύνουμε τις βέργες  πάνω στο όριο του έτσι  ώστε το σημείο  που αυτές κλείνουν  από 4 κατευθύνσεις είναι ο στόχος.

Μπορούμε να βρούμε κατά προσέγγιση  και το βάθος του στόχου , αρχίζοντας να περπατάμε από το κέντρο του  καθώς φεύγουμε  στο σημείο που κλείνουν  οι βέργες  , η απόσταση  από το κέντρο  του στόχου είναι και το βάθος .   

Συμβουλές

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τις βέργες σας σε καθημερινά ώστε να γίνετε αποδοτικοί στην χρήση τους  , διαλέξτε ένα μέρος για την πρακτική σας που να είστε μόνοι σας και δεν θα ενοχλήστε από θορύβους η άλλα άτομα κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο ώστε να αποφύγουμε και τις παρεμβολές  από αντικείμενα που μπορούν να βρίσκονται σε έναν εσωτερικό χώρο  .

Αρχίστε την εκπαίδευση σας με χρησιμοποιώντας χρυσό η ασήμι η κάποιο άλλο μέταλλο στο πάτωμα η στο οπτικό σας πεδίο  και χρησιμοποιώντας το όργανο από διαφορετικές κατευθύνσεις  και αποστάσεις .

Κατόπιν κρατήστε τις απευθείας πάνω από τον στόχο και προσέξτε τις αντιδράσεις  τους ώστε να είστε έτοιμοι να τις επεξηγήσετε όλες τις  ενδείξεις των βεργών σας όταν ερευνάτε για θησαυρό  η μεταλλεύματα . Η ικανότητα σας σταδιακά θα βελτίωνε  σταθερά καθώς αποκτάτε πείρα και επιδεξιότητα .

Ορισμένοι χείριστες έχουν καλύτερα αποτελέσματα κρατώντας στο χέρι μαζί με τις βέργες ένα χρυσό νόμισμα ( μάρτυρας ραβδοσκοπίας )

Βλάβες και λάθη

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές  διαταραχής του μαγνητικού πεδίου τις γης που επιδρούν στην λειτουργία αυτού του οργάνου .Εάν δεν λαμβάνει έλξη σε μια ύποπτη περιοχή  δοκιμάστε το σε ένα δείγμα του μετάλλου η του μεταλλεύματος για το οποίο  ερευνάτε αν  και πάλη δεν λάβετε αντίδραση αναμείνετε για λίγο αργότερα  και δοκιμάστε πάλι  , αυτές οι διαταραχές δεν είναι συχνές  αλλά απαντώνται .

Για να εξακριβώσουμε τη αξιοπιστία ενός ανακαλυφθέντος στόχου  και να αποφύγουμε τις ηλιακές πλάνες η πετρώματα τοποθετήστε  παράλληλα με τον στόχο μια ποσότητα χρυσού  αν σχηματιστεί γραμμή προς αυτήν τότε ο υποτιθέμενος στόχος ήταν αμελητέα ποσότητα  η ψήγματα .
 
Προσωπικό μήνυμα

Αυτά τα όργανα είναι κατασκευές ακριβείας και ο σχεδιασμός τους είναι αποτέλεσμα χρόνων πειραματισμών και προσωπικών εμπειριών στην πράξη .
Κατά την προσωπική μου γνώμη κατέχετε ένα από τα καλυτέρα όργανα για εντοπισμό ευγενών μετάλλων και μεταλλευμάτων .  θα δείτε ότι είναι πλέων τα σημαντικότερα όργανα έρευνας θησαυρού.
Ανακαλύψτε στις εσωτερικές δυνάμεις και  τα αποτελέσματα  σύντομα θα είναι εκπληκτικά .
Σας ευχόμαστε καλές έρευνες
 

Gold-Detector
Ενοικίασεις & πωλήσεις ανιχνευτών χρυσού
Αποστάσεως , Γεωφυσικοί , Παλμικοί , Ραβδοσκοπικά

Παλαιάς καβάλας 88 Αιγάλεω 122 99

COSMOTE  Whats up : 6974115407 WIND F2G: 6906836170 VODAFONE CU : 6956615312
e-mail connecta.it@gmail.com